Dulce de Leche Chocolate Cookies

Image

These cookies are not to be taken lightly. It’s impossible to eat more than three in one sitting (and believe me, I tried). As you can probably imagine, they are full of flavor. Dulce de Leche is oozing from each side (they are quite messy) and if that’s not enough, there is a lot of chocolate there as well.

Image

I love them.

Image

Make these cookies. You’ll be glad you did.

Image

On an unrelated note, do you guys use instagram? I’m looking for more people to follow – you can never have enough photos of food, right? 😉 You can find me here

Dulce de Leche Chocolate Cookies

Source: adapted from Yammie’s Noshery

Ingredients:

  • ½ cup butter, softened
  • 1 cup brown sugar
  • 1 egg
  • 1 egg yolk
  • ½ tablespoon vanilla extract
  • 2 cups flour
  • 1 tablespoon cornstarch
  • ½ cup cocoa powder
  • ½ teaspoon baking soda
  • pinch of salt
  • 1 cup semi-sweet chocolate chunks
  • dulce de leche

Preparation:

  1. Preheat the oven to 350.
  2. Cream the butter and sugar together, until light and fluffy.
  3. Add the egg, the egg yolk, and vanilla and mix. Whisk in the flour, cornstarch, cocoa, soda, and salt and mix until well combined. Fold in the chocolate chunks.
  4. Take the dough and shape it into large balls. Make a deep indention in them and fill it with dulce de leche, like in the picture above.
  5. Place in the oven and bake for 10-12 minutes or until done.

Źródło: zaadaptowano z Yammie’s Noshery

Składniki:

  • 100 gram miękkiego masła
  • 1 szklanka brązowego cukru
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • ½ łyżki ekstraktu z wanilii
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżka skrobi kukurydzianej
  • ½ szklanki kakao
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 200 gram pokrojonej czekolady (najlepiej połowa mlecznej, połowa gorzkiej)
  • kajmak

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 170ºC.
  2. Wymieszaj masło i cukier, aż masa będzie lekka i puszysta
  3. Dodaj jajko, żółtko, i ekstrakt z wanilii i wymieszaj. Dodaj mąkę, skrobię kukurydzianą, sodę oczyszczoną, i sól i wymieszaj, aż składniki dobrze się połączą. Dodaj pokrojoną czekoladę.
  4. Z ciasta formuj duże kulki. Zrób w nich głębokie wgłębienia i wypełnij je kajmakiem, jak na zdjęciu powyżej.
  5. Umieść ciastka w piekarniku i piecz przez 10-12 minut, lub aż całkiem się upieką.

Advertisements

2 thoughts on “Dulce de Leche Chocolate Cookies

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s