How is your January going so far? Mine’s been pretty busy. I got a new job (yay!) and I spent the last couple of days taking care of all the formalities before I get to start working. Fortunately I did have time to meet with my friends a couple of times. I made these cookies for one of such occasions, when I promised a friend I would bake him something.
I’ve been on a nut kick lately, so most of my recent recipes contain some kinds of nuts. These cookies obviously have walnuts, so adding cranberries seemed like a prefect combo.
My friend liked them a lot and so did I, so I’m going to write these down as a win.
Cranberry Walnut Cookies
source: adapted from Bakerella
Ingredients:
- 2 ½ oz butter, softened to room temperature
- 1/4 cup sugar
- 1/3 cup brown sugar
- 1 egg
- ½ teaspoon vanilla
- 1 cup all-purpose flour
- ½ teaspoon baking soda
- ¼ teaspoon baking powder
- ½ tablespoon cornstarch
- ¼ teaspoon salt
- 1/2 cup dried cranberries
- 1/2 cup chopped walnuts
Preparation:
- Preheat the oven to 350F.
- In a big bowl, mix softened butter and both sugars. Add in the egg and vanilla.
- In a separate bowl combine flour, baking soda, baking powder, cornstarch and salt.
- Mix in the dry ingredients to the wet ones. Once the dough comes together, add in the cranberries and walnuts.
- Drop tablespoons of the batter on a prepared baking sheet and bake for about 10-14 minutes, or until golden.
Źródło: zaadaptowano z Bakerella
Składniki:
- 70 gram miękkiego masła
- ¼ szklanki cukru
- 1/3 szklanki brązowego cukru
- 1 jajko
- ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii
- 1 szklanka mąki
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ łyżki skrobi kukurydzianej
- ¼ łyżeczki soli
- ½ szklanki suszonej żurawiny
- ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich
Przygotowanie:
- Rozgrzej piekarnik do 170C.
- W dużej misce wymieszaj miękkie masło i oba cukry. Dodaj jajko i wanilię.
- W osobnej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, skrobię kukurydzianą i sól.
- Połącz suche składniki z mokrymi. Gdy ciasto będzie jednolitej konsystencji, dodaj żurawinę i orzechy.
- Układaj łyżki pełne ciasta na przygotowanej blaszce, i piecz przez ok. 10-14 minut, aż ciastka zrobią się złote.
I love the ingredients in these- these cookies look so thick and soft: my FAVORITE. Good job!
LikeLiked by 1 person